Patagonie op haar mooist! - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu Patagonie op haar mooist! - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu

Patagonie op haar mooist!

Door: Annika en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Annika en Martijn

22 Februari 2012 | Argentinië, El Calafate

Hallo iedereen,

Tijd weer voor een nieuw reisverslag. Deze keer vanuit El Calafate. Dit is de tweede keer dat wij hier zijn. Zes dagen geleden kwamen wij hier aan en hebben hier twee nachten overnacht. De eerste dag kwamen wij hier om drie uur aan na de lange busreis vanuit Puerto Madryn. Deze busreis is ons overigens erg mee gevallen, maar 20 uur blijft lang.

Na een fijne nachtrust in een gewoon bed hebben wij de volgende dag de gletsjer Perito Moreno bezocht. Een adembenemend stuk spektakel, al dat sneeuw en ijs. En het geluid van vallend en krakend ijs klinkt als kanonschoten in een dal. Heel bijzonder om te zien en te horen! Wij hebben daar ongeveer vier uur rondgelopen. In de vier uur hebben wij de gletsjer goed kunnen bekijken. De intree is nogal prijzig, maar daarvoor hebben ze ook goede paden aangelegd, waardoor het mogelijk is om aardig dichtbij de gletsjer te komen.

Op 18 februari zijn we met de bus naar El Chalten gegaan. Dit vakantiestadje ligt ongeveer drie uur van El Calafate vandaan, aan het Lago Viedma met bijbehorende super gletsjer. Het stadje ligt in de bergen en behoort tot het wandelstadje van Argentinie. Vanuit hier kun je verschillende wandelingen maken naar verschillende gletsjers, bergtoppen en mooie natuur. De eerste dag hebben wij meteen twee kleine bergjes beklommen, waar vandaan je een fantastisch uitzicht hebt over de vallei plus Lago Viedma en El Chalten. De tweede dag was het bewolkt en hebben wij een kleine tocht van zo'n twee uur gelopen. Dit was naar een waterval, wel aardig om te zien. Op de derde dag begon het echte werk, een dagtocht van ongeveer 9 uur. Deze tocht eindigt bij de top van de berg Fitz Roy {3405 meter}. Een uit de kluiten gewassen puist gelegen aan een helder blauw meer. Nadat wij weer terug waren in El Chalten zijn we direct het eerste restaurant binnen gegaan en hebben daar uitgebreid gegeten, echt heerlijk. Gelukkig voor ons was het weer uitstekend. In totaal hebben wij van de vier dagen maar een dag bewolking gehad. Hierdoor kun je de bergtoppen niet zien en is het zonde om de lange wandeltochten naar de bergtoppen te doen.

Op de laatste dag van ons verblijf hebben wij een tocht van ongeveer zes uur gedaan. Dit was een tocht naar de top van de berg Cerro Torre. Deze berg is 3102 meter hoog. Net als bij de eerste berg heb je hier ook een fantastische uitkijk op de top en de bijbehorende gletsjer. Bij aankomst hebben wij uitgebreid uitgerust bij het meer, voordat wij weer begonnen aan de aftocht. Al dat gewandel konden wij wel vernemen in onze benen. Terug in het hostel stond onze kamergenoot ons al op te wachten voor een praatje. Dit was een Zwitser die graag van een praatje hield, bij voorkeur over het leger.

Vandaag zijn we met de bus van 1 uur weer terug gereisd naar El Calafate. Hier blijven we een nacht en gaan morgenvroeg met de bus naar Puerto Natales. Weer terug naar Chili om Torres del Paine te zien. Hopelijk hebben wij hier net zo mooi weer als de afgelopen dagen. Tot onze spijt komen de foto's later. Want deze zijn erg mooi.

Hopelijk kunnen wij zo snel mogelijk de foto's erop zetten, maar dat zien jullie vanzelf. Bedankt voor de reacties en veel succes in Nederland.

Martijn en Annika

• 23 Februari 2012 - 07:35

Bianca:

heee vakantiegangers! wat een mooi verslag weer, heb weer genoten haah! en ja nog steeds jaloers..... ik kijk al uit naar de foto's! geniet er nog maar lekker van! xxx bi

• 23 Februari 2012 - 08:54

Ger & Em:

hee schatjes,

Fijn om wat van jullie te horen! Misschien hebben jullie het niet mee gekregen, maar in Buenos Aires heeft een ernstig treinongeluk plaatsgevonden. 2 dagen nationale rouw. Maar gelukkig zaten jullie daar niet in!

Ga nog even lekker genieten van de laatste maand! Wij gaan genieten van het (apres) skien. Hopen op mooi weer en goede ski condities, maar vrees het ergste, (regen en 12 graden).

XXX

• 23 Februari 2012 - 09:46

Menno:

Ben benieuwd, kom maar op met die foto's! Succes!

• 23 Februari 2012 - 18:46

Eef:

De carnaval is weer achter de rug en er is weer tijd om de reisverslagen te lezen. Mooi.

Eef en de rest

• 23 Februari 2012 - 19:48

Ramon:

En de verslagen blijven maar komen :) Ben benieuwd naar de (waarschijnlijk wederom mooie) foto's. Succes daar nog, geniet ervan.

Groete

• 24 Februari 2012 - 21:13

"buuv" Herma:

Hallo Annika en Martijn

Wat geweldig leuk om jullie reisavonturen via de verslagen en foto's
    mee te beleven. We wensen jullie nog
    heel veel plezier de laatste maand.
    Wacht met spanning op de foto's en volgende reisverslagen.
    Groetjes, Herma en de mannen.

• 26 Februari 2012 - 12:38

Opa:

ik ben bij eef en lees je verhaal.
    veel plezier de komende tijd en ik zie je verhalen en foto's met belangstelling tegemoet

• 26 Februari 2012 - 23:30

Annika En Martijn:

Het is gelukt met de foto´s!