San Augustin, Cafayate en Salta - Reisverslag uit Salta, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu San Augustin, Cafayate en Salta - Reisverslag uit Salta, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu

San Augustin, Cafayate en Salta

Door: Annika en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Annika en Martijn

16 Maart 2012 | Argentinië, Salta

Dag allemaal,

Waar waren we ook alweer. Ons verhaal begint in San Augustin, vanwaar wij de Valle de La Luna hebben bezocht. Dit rotsachtige nationale park (Ischigualasto) staat bekend om haar bijzondere rotsformaties en het maanlandschap. Bovendien zijn er in dit gebied restanten van dinos uit het Triassic tijdperk gevonden. Het dorp zelf stelde vrij weinig voor, je kan er amper geld pinnen.

Om het park te bezoeken hebben we een dag- en nachttour gedaan, die al met al van 15.00 tot 03.00 uur duurde! Vrij lang dus. De dagtour was heel mooi en beviel ons uitstekend. Een kennis uit San Juan vertaalde de Spaanstalige gids voor ons, waardoor we ook nog veel informatie meekregen. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat je als tourist extra moet betalen voor het park en dat je dan geen uitleg in het Engels krijgt, maargoed dat is Zuid Amerika. De tour leidde ons langs roodgekleurde rotsen met bijzondere namen, zoals de submarine. Na de dagtour moesten we opnieuw entreegeld betalen voor de nachttour, dit terwijl je het park niet verlaat. Bij nacht zou het park verlicht worden door het maanlicht. We hadden geluk met het weer, want de maan was helder. Toch viel de nachttour tegen, tevens omdat de gids een nogal zweverige manier van rondleiden had. Zo wou hij graag dat wij tien minuten gingen mediteren bij bepaalde stenen die een energiestraal zouden uitstralen. Wij voelden daar weinig van, behalve dat wij steeds slaperiger werden van zijn gezwets.

De volgende dag wouden wij door naar het noorden, richting Cafayate. Maar zoals gewoonlijk gaan dingen anders dan je plant. We moesten namelijk eerst weer vier uur terug richting San Juan, vervolgens naar Tucuman (11 uur) en als laatste nog 5,5 uur met de bus naar Cafayate. Gelukkig is het ons daar goed bevallen. Bij het uitstappen van de bus kregen we een hostel aangeboden, dat prima voor elkaar was. Het stadje is erg gezellig en landelijk gelegen. Zo liepen de ezels dwars door het stadje heen. In Cafayate hebben wij op de fiets een wijngaard bezocht, met een rondleiding en wijnproeverij. Heel leuk en goede informatie, daarnaast smaakte de wijn ook uitstekend. De volgende dag zijn we weer wezen fietsen, dit keer op de mountainbike door de Quebrada de Cafayate. Dit is een grote kloof met rode rosten, een beetje zoals de Grand Canyon. De tocht was erg pittig, aangezien het 35 graden was en er geen schaduw aanwezig was. Het eindpunt van de fietstocht kwam uit bij twee rotspleten. De een heet het Anfiteatro en de ander heet de La Garganta del Diablo. De foto´s spreken voor zich. Al met al een geweldige fietstocht.

Na cafayate zijn we net op tijd door gegaan naar Salta. Een dag later is door de regen de weg leterlijk weggespoeld. In Salta hebben we kalm aan gedaan. De stad is opzich best mooi, met veel oude gebouwen en een leuk plein. We hebben goed de tijd genomen om deze stad te bekijken. Hiernaast hebben we net buiten de stad een halve dag paardgereden. Een mooie tocht door dichtbegroeide bospaden dwars door de bergen. Super leuk vonden wij. De paarden (Hannibal en Wiggle) waren heel lief. Alleen Hannibal beet Martijn enkele keren in het been, waarschijnlijk had die genoeg van al dat gras. De gids kon gelukkig aardig Engels en daarnaast deden we de tour samen met een Amerikaanse Ier. Aan het einde hebben we zelfs nog even gegalopeerd.

Vandaag staat de dag in het teken van de 24 uur durende busreis naar Iguazu. Deze vertrekt om 16.00 uur vanmiddag. Tot die tijd hebben wij de stad verkend vanaf een grote berg. Hiervandaan had je een mooi uitzicht over de gehele stad. Straks nog wat eten en dan de bus in. Weinig zin in, maar dit wordt onze een na laatste busrit.

Bedankt nog voor al jullie reacties en de tijd gaat hier snel. Nog maar twee weken en dan weer naar huis. Thuis begint toch al aardig te kriebelen.

Groetjes Annika en Martijn

• 19 Maart 2012 - 19:07

Pa En Ma:

Prachtige Foto's
    Mischien wat voor straks paard rijden .
    jullie weten nu hoe dat moet
    veel plezier bij de watervallen .
    groetjesxx tot zo

• 21 Maart 2012 - 07:34

Saskia:

Nice, nice...... mooie foto's en leuke verhalen.... Later!