Iguazu en de kracht van het water! - Reisverslag uit Puerto Iguazú, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu Iguazu en de kracht van het water! - Reisverslag uit Puerto Iguazú, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu

Iguazu en de kracht van het water!

Door: Annika en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Annika en Martijn

20 Maart 2012 | Argentinië, Puerto Iguazú

Hallo iedereen,

Bij deze ons een na laatste reisverslag alweer. De tijd gaat nu echt super snel. Na onze lange en ellendige busrit zijn we aangekomen in het subtropische Iguazu. De omgeving bestaat grotendeels uit subtropische bossen met natuurlijk de bekende watervallen (Caratas de Iguazu). Dit zijn niet de hoogste watervallen, maar vormen wel het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika (zo´n 270 a 300 watervallen). De watervallen zijn ongeveer 2,7 kilometer breed en 82 meter hoog en vormen de grens tussen Brazilie en Argentinie.

De eerste dag hebben wij natuurlijk vrij weinig gedaan. Na de busrit kwamen we hier rond een uur of vier aan. Toen hebben wij het dichts bijzijnde hostel opgezocht en daar onze spullen gedropt. De airco aangezet, want het is hier extreem klammig warm en lekker uitgerust.

De volgende dag zijn we met de bus naar de watervallen gegaan. We hadden besloten om eerst de Argentijnse kant te gaan bekijken, omdat je hier meer tijd voor nodig blijkt te hebben. In het park kun je vier verschillende wandelingen doen en met een klein treintje wordt je vervoerd van het begin van het park naar het midden en het uiterste uiteinde. Als eerste hebben wij de Gargante del Diablo bekeken. Dit is het bekenste gedeelte van de watervallen. Het ziet eruit als een grote halfronde waterval van zo´n 150 meter breed waarin het water 70 meter naar beneden wordt gestort. Dichtbij wordt je goed nat door al het waterdamp dat naar benden valt, wat tevens wel fijn is met de warme temperatuur.

Hierna hebben we de watervallen van boven bekeken, het z.g.n. (Uppertrek). Hierbij loop je als het ware boven de watervallen. Na de Uppertrek hebben we de lowertrek gedaan. Waarbij je via wat kleinere watervallen en een stuk door het bos uiteindelijk onderaan bij de watervallen terecht komt. Echter waren wij net te laat voor de boot die ons naar een klein eiland in het midden van het park zou brengen. Hierdoor hadden wij een klein stukje van de watervallen gemist. Maargoed die konden wij alsnog morgen zien aan de Braziliaanse zijde.

Bij terugkomst in het hostel meteen een duik genomen in het zwembad. Heerlijk om even wat verkoeling te hebben in deze klamme warmte. De volgende dag zijn we met de bus vertrokken naar Brazilie. Uiteindelijk zijn we maar amper 2 uur in Brazilie geweest. Maargoed hier had je wel een prachtig uitzicht over alle watervallen. En je kon vrij dichtbij de Gargante del Diablo komen van onderaf. Al met al een super mooi gebied en een mooie afsluiter van onze reis, bijna dan.

Vanavond gaan we namelijk naar Buenos Aires. Onze laatste busreis en ons laatste verblijf van de reis.
Wij hopen jullie vanaf daar nog 1x een nieuw verslag te kunnen sturen voordat we weer veilig voet in Nederland zetten!

Tot snel,

Annika en Martijn

• 20 Maart 2012 - 17:06

Al En Ar:

Zijn jaloers

• 20 Maart 2012 - 18:27

Mam:

wauw!!! wat een water!! wat een foto's!! Pas goed op je toestel en de kaartjes!!. Tot gauw! ( wat heerlijk dat ik dat kan zeggen nu!) mam

• 20 Maart 2012 - 19:50

Klaas En Berlinda:

Nog maar 8 dagen.... blijf nog maar even maximaal genieten! Groet van ons.

• 20 Maart 2012 - 21:01

Edje H:

man wat is het indrukwekkend daar bij die water vallen, schitterend.
    mooi verslag weer,

• 20 Maart 2012 - 21:20

Koekie:

Ook

• 21 Maart 2012 - 07:41

Saskia:

Wow....... nog iemand jaloers...grom..haha.... Goede reis terug en alvast welkom thuis.... ;-)

• 21 Maart 2012 - 19:08

Bianca:

wauw! wat mooi die watervallen! en wat gaat de tijd snel.... ik kan niet wachten om al je verhalen te horen! maar... eerst nog ff genieten daar en alvast een hele goede terugreis! x bi

• 22 Maart 2012 - 17:00

Ramon:

Zo, dat zijn indrukwekkende watervallen daar! Veel plezier nog de laatste dagen, tot volgende week!

Groete

• 26 Maart 2012 - 17:47

Hans En Catrien:

Wat een schitterende reis maken jullie toch en mooie foto's.
    Alvast een hele goede terugreis gewenst.