Zeesafari - Reisverslag uit Puerto Madryn, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu Zeesafari - Reisverslag uit Puerto Madryn, Argentinië van Annika en Martijn - WaarBenJij.nu

Zeesafari

Door: Annika en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Annika en Martijn

15 Februari 2012 | Argentinië, Puerto Madryn

Hallo iedereen,

Even een korte update van onze belevenissen in de afgelopen dagen, want die waren weer erg leuk!

We zijn op dit moment nog in Puerto Madryn, een havenstad gelegen aan de oostkust van Argentinie. Je komt hier niet voor de omgeving of de stad, maar voor de bijzondere dieren die je hier kan zien. Het schiereiland Peninsula Valdes staat normaal gesproken het meest bekend als de place to be om walvissen te spotten. Dit kan echter niet in deze tijd van het jaar, maar dan zijn er gelukkig nog heel veel andere leuke dieren te zien.

Maandag zijn we met een tour het schiereiland opgeweest. De eerste stop was bij een pinguinkolonie. Hele grappige dieren en je kon heel dichtbij ze komen wat erg bijzonder was. De tweede stop was bij een strand waar een paar grote zeeolifanten lagen te zonnen. Dit was wel uniek want de meeste zeeolifanten zitten op dit moment nog op zee. Een groot mannetje van 5 a 6 meter ging een stukje buikschuiven en dat was echt zo grappig om te zien. Een dikke vethomp! Daarna gingen we door naar een strand ten noorden van Peninsula Valdes, Punta Norte. Hier hadden wij een kleine kans om orka´s te kunnen zien, maar helaas waren die er niet. Wel waren er heel veel zeeleeuwen die onlangs jongen hadden gekregen. Van een afstandje hoorde je ze al brullen en mekkeren. Net schapen en koeien! Zo hebben wij in een dag het hele schiereiland gezien.

Gisteren hebben we een hele unieke tour gedaan. We gingen namelijk zeekayakken met zeeleeuwen. Dit was een van de leukste tours tot nu toe. Na even kort inkomen in de kayak kregen wij al snel de slag te pakken. Op zee was het heerlijk rustig en we voeren op een rustig tempo langs de rotsen van de kust. Als eerste zagen we een kolonie zeevogels die op deze rotsen nestelt. Daarna gingen we een stukje een grot in varen. Tenslotte kwamen we dan bij de stranden waar de zeeleeuwen verblijven en zwemmen. Echt geweldige dieren! Ze schieten onder je kayak door en spelen echt een spelletje met je. Ze zijn totaal niet verlegen en heel nieuwsgierig. Ze laten zich niet aanraken maar komen wel heel dichtbij. Zo grappig om vlak naast, voor of achter je ineens zo´n proestend koppie boven te zien komen. Ze knipperen even met hun dopogen en zwaaien even met de flippers en duiken dan weer onder. Ook zwemmen ze stukjes met je mee en dan springen ze uit het water als een dolfijn. Wat betreft dolfijnen, er was ook een kleine kans dat we die konden zien, maar net als met de orka´s hadden we hierbij geen geluk. Maar wij waren niet betreurd want de zeeleeuwen op zich waren al super tof! Na het kayakken nog even mate gedronken met de kleine groep (dit is een nationaal drankje dat op thee lijkt) en vervolgens zijn we lekker op het strand van Puerto Madryn gaan liggen.

Vandaag hebben we een rustig dagje gehad. Wederom weer even naar het strand geweest, maar vooral zijn we ons aan het voorbereiden op de langste busreis tot nu toe. Vanavond om 19.00 gaan we namelijk met de bus naar El Calafate. Deze plek staat bekend als uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Perito Moreno gletjser. De busreis zal 20 uur duren dus waarschijnlijk zijn we morgen weer lekker gaar als we aankomen. Maar ach, je moet er wat voor overhebben he!

Dat was het wel weer.

Groetjes aan iedereen van ons.

• 15 Februari 2012 - 21:05

Hil:

Pinguins! Ik dacht dat die veel zuidelijker zaten :s En al die andere beesten zijn vast ook cool om te zien! Hoe heet dat dier op de laatste foto?
    sterkte met de busreis! Kuzz

• 15 Februari 2012 - 21:11

Pa En Ma:

Prachtig foto van al die dieren .
    Mooi verslag .
    Fijne reis geniet er van na die lange reis.
    tot weder horen
    groetjes xxx

• 16 Februari 2012 - 08:35

Leonie:

Super vet! Daar wil ik ook wel heen. Lijkt me echt prachtig om die dieren gewoon in hun natuurlijke omgeving te zien... En niet in een dierentuin!
    Geniet er van! Die gletsjer wordt vast ook helemaal top! Xx

• 16 Februari 2012 - 08:48

Al:

Dat klinkt weer fantastisch lieverds! Enjoy!!!! Zijn jullie al fan van de mate...?xx

• 16 Februari 2012 - 11:35

Marcel:

Ziet er alles goed uit! Vooral die pinguins!

Groeten,

Marcel

• 16 Februari 2012 - 13:31

Karin:

Gaaf hoor!
    die halve miereneter, of wat het ook is spant de kroon!

groetjes!

• 16 Februari 2012 - 18:28

Marike:

Wat een leuke verhalen Annika! Echte beleving! Af en toe wel jaloers op al het moois wat jullie meemaken, heerlijk!
    Heel veel plezier nog met zn tweeën! Liefs Marike

• 16 Februari 2012 - 18:36

Edje H:

Hoi, Annika en Martijn,
    Wat ontzettend mooi lijkt me dat om dat mee te maken wat jullie meemaken, geweldig, ga zo door met jullie reisverslag en de mooie foto's, dan genieten wij mee.

• 20 Februari 2012 - 15:46

Jeanine Bril:

Het klinkt echt super!! Mooie foto's ook! Hopelijk maken jullie nog meer leuke dingen mee!

groetjes