Even relaxen in La Serena
Door: Annika en Martijn
Blijf op de hoogte en volg Annika en Martijn
17 Januari 2012 | Chili, La Serena
Welkom vanuit La serena, een fijne kuststad gelegen aan de voet van de Atacama woestijn. Ons verblijf hier was uitermate goed verlopen. Bij aankomst werden we opgewacht door Andreas, van Maria Casa, wat een aangename verrassing was. Maria casa heeft een prachtige kleine binnentuin met fruitbomen en natuurlijk een oma, die goed voor de gasten zorgt. Tevens spreekt de eigenaar behoorlijk Engels.
Het strand is ook best okay, wel iets verder afgelegen dan in Vina Del Mar. Ook hier weer van die mooie hoge golfen. Verder hebben we gisteren twee uitstapjes gemaakt, naar de Elqui Vallei en de sterrenwacht Mamalluca in Vucina. een echte dit keer geen opblaasbare zoals in het Groningenmuseum he Jessica en Jeanine! Hier hebben wij Jupiter, Venus en de melkweg bekeken, heel erg tof om een keer te zien!
Nabij Vucina staat tevens de een na grootste sterrenwacht van Chili, met een telescoop van 8 meter. De grootste verreist in Antofagasta met een spiegel van ruim 40 meter!
De dagtocht na de Elqui Vallei begon met een kennismaking van alle deelnemers, heel leuk. Tevens hadden we hierbij een leuke gids die ook goed Engels kon en in het gebied gewoond had. Hierdoor kon hij ons veel lueke weetjes vertellen over het gebied. We hebben onder andere een Papaja plantage gezien, een Pisco brouwerij, een grote stuwdam die de Vallei van water voorziet en het hoogst gelegen stadje van de Vallei. Onderweg kwamen er heel veel groente, fruit en wijngaarden voorbij. De trip eindigde met een lekkere lunch bij een mooi riviertje. Echt een top dag!
Vandaag gaan we naar San Pedro de Atacama. We zullen vanavond om 20.00 een bus nemen naar Calama (ongeveer 15 uur) en van daar uit moeten we nog een uur met de bus naar San Pedro. Wij hopen van daar uit weer een verslagje te kunnen typen.
Allemaal de hartelijke groeten van ons en ga vooral door met die leuke berichtjes want dan voelen wij ons weer een beetje dichterbij!
Xxx Annika en Martijn
17 Januari 2012 - 17:39
Jeroen:
Lekker weertje daaro zo te zien! Hier iets minder warm, het vriest.. Leuk om jullie verslagen te lezen!
Gr. Jeroen -
17 Januari 2012 - 19:18
Bianca:
heee an, ik lees je allebei je berichten! oooh wat lief! oooh en ik ben zoooo jaloers als ik jullie zo samen in het mooie weer op de foto zie!! ik sta smorgens autoruiten te krabben whahah wat een verschil|! ik heb weer genoten van jullie verslag! echt super! en ja.... ik mis je wel! maar goed door gaan met genieten jullie!! xxx bi
18 Januari 2012 - 08:38
Leonie:
Hoi Annika (en Martijn)!
Wat leuk om jullie verslagen te lezen! En wat een mooie foto's! Ik wil meer zien! Haha Volgens mij is het een prachtige reis die jullie aan het maken zijn! En jullie reizen wel flink door he? Om de paar dagen ergens anders naartoe. Super leuk! Heel veel plezier daar! Xx -
18 Januari 2012 - 10:38
Em & Ger:
He schatties,
Prachtig zeg! Super mooie foto's ook! De verslagen en foto's worden geprint,zodat opa en oma ook op de hoogte zijn, hihi. Dat wordt uiteindelijk een heel boekwerk!
Jullie reizen lekker door zeg, in dit tempo zijn jullie met een maand weer thuis, just kidding!
Ik ga maar wasje ophangen, verschil moet er zijn!
Xxxx -
18 Januari 2012 - 15:05
Hil:
hoi luitjes! Die vallei ziet er echt prachtig uit! De andere foto´s ook trouwens. Het lijkt me heel bijzonder om daar rond te lopen. Maar je benen mogen nog best een beetje bij kleuren hoor Ank :P haha. (sorry, ik kon het niet laten) Veel plezier verder! Dikke kuzz uit ijskoud Mannheim -
18 Januari 2012 - 16:27
Arjan:
mooie foto's, goed bezig, succes in de bus 15 uur is even afzien maar dan heb je ook wat, ik weet niet wat beter is 15 uur op moskou airport of in de bus......
Groeten uit vies, koud en nat nyluusn -
18 Januari 2012 - 20:38
Klaas&Berlinda:
Dag Annika en Martijn,
We hebben even bijgelezen en foto's bekeken. Jullie hebben het vast erg naar jullie zin. We blijven jullie volgen. Heel veel plezier, geniet ervan!!!! Groetjes van ons. -
19 Januari 2012 - 11:02
Gerda:
Hee hallo Annika en Martijn, wat prachtig om die verslagen van jullie te lezen en wat een mooie foto's.
Maar wat doen jullie veel, heb je nog wel tijd over om van het mooie weer te genieten??? Moet je wel doen hoor, want hier is het koud en nat..
Nou ik kijk al weer uit naar jullie volgende verslag.
gr Gerda -
19 Januari 2012 - 16:40
Pap En Al:
Lieverds! Super mooi allemaal hoor, geniet ervan!!! Wij wachten nu op mam, zo lekker een potje hacheeeeee eten. Hoe smaken de biefstukjes daar? Daaaag, dikke kus van ons! -
20 Januari 2012 - 08:56
Michelle Linger:
Hee meis,
Wauw dat klinkt zeer goed allemaal!
Leuk om mee te lezen vanuit hier ;)
Heel veel plezier nog! Geniet ervan!!
Xxx